Shanghai!

Jag har inte blivit Shanghaiad i Shanghai fast det ar en intressant stad! kanske borde borja dar vi var senast HCMC...

Nast sista dagen i HCMC gjorde vi en tur i Meong deltat dar vi fick aka lite bat, hast och vagn, leka med pyton orm, ata frukter och testa teer. En mycket bra dag som var sadar lagom. Det var en stralande dag med sol och det blaste lite svalkande. Kvallen gick at till att fika lite och planera infor kommande resedag da vi skulle flyga ut kl 05:50 kommande morgon sa det blev en natt pa flygplasten och det ar skont nar de pa sadana stallen har gratis wifi as man kan gora nagot med tiden nar man inte kan sova. Det gick valdigt bra och det fanns som tur var aven AC i vanthallen dar vi satt i flera flera timmar och surfade, drack vatten, at mackor och spelade spel. Sa vi gjorde inte spec mycket forutom fika och hanga i shoppingcenter den dagen.

Landade sadar lagom tidigt i Hong Kong och tog en buss till vart hotell. Vi hade bokat ett budget rum (finns knappt budget boende i Hong Kong sa lange du inte vill bo valdigt skabbigt) ganska langt ut fram centrala centrum. Men med MTR tog det knappt 15 min till mitt mitten. Forsta dagen var vi ganska slitna sa vi langde mest i deras stora outlet, fonster shoppade och at sushi.

Foljande dagar var det mulet och trakigt vader sa vi gjorde inte sa mycket mer an hangde i kopcentrum och kolalde det som gick att se i det smoggiga och mulna Hong Kong. Jag gillar verkligen den staden och kommer aka dit igen. Dar finns allt allt allt och massor av allt, skulle dock vilja ha en guide som kan stallet nasta gang for att upptacka annu mer av staden, men men, det blir en annan resa...

Vi tog ett natt tag fran HK till Shanghai. nar vi skulle boka sa var det slut pa alla soft sleepers sa vi fick noja oss med hard sleeper baddar, lite latt nervosa googlades det en del pa vad det skulle innebara. Det var hytter om sex baddar, korta och smala baddar. Det fanns ingen dorr till hytten sa man horde allt som pagick i korridoren och kineser pratar hogt, och da menar jag hogt. sa hogt sa att de SKA overosta varandra... spannande var det! vi hade en squat toa och det var tillatet att roka pa taget. Pa det stora hela gick det valdigt bra, fast vi var lite stela och slitna nar vi kom fram. 
 
Vi har nu hangt runt i Shanghai i tva dagar och det ar en massiv stad. Inga direkt historiska eller ultimata platser att besoka utan det blir mycket titta pa skyskrapor och ga i shopping center. Det finns ett omrade har som kallas for the bund som har en magisk kvallsbelysnign fran det eknomiska distriktet. Har nog aldrig sett sa manga skrapor och sa mycket ljus. Fint ar det! Idag ska vi boka tag till Peking och imorgon ska vi ga pa zoo och titta pa pandor.

Om mindre an tva veckor ar vi hemma i Goteborg, kanns overkligt pa nagot vis men framtiden ser ljus ut!

Over and out the door!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback