Queenstown ! ! !

Dar ar vi just nu och passande nog sa oser regnet ned utanfor. Det var lite val lange sedan jag skrev, men vad kan man gora nar man ar ute pa aventyr efter en kust som kallas the wild west coast och dar ingen mobil funkar pa tva till tre dagar. Iallafall sa kommer det ahr en fullstandig redogorelse pa vad vi har haft for oss sen vi lamnade National Park i var "underbara" buss.



Vi korde en exresstur ned till Wellington, fast vi stannade till i en liten liten ort och testade den lokala sporten stovelkastning.



Wellington ar huvudstaden i detta land med massor av kultur, nojen och egen stil. Vi spenderade tva dagar dar fullspackade med promenader, besok pa national museum, akandes linabana till utkiksplatser, avnjutandes utsiken fran vart rumsfonster (ja, vi hade verkligen en utsikt med ett rum). Det blev flera fika och lite extra gott-igott-gott ocksa, dax att passa pa innan man kommer over till den betydligt mindre befolkade sydon. Wellington ar en trevlig liten stad, men ingen plats jag skulel vilja bo pa da det blaser konstant genom sundet som skiljer syd och nord on at.



Tidigt pa morgonen tog vi farjan over, det var ganska hard sjo och baten gungade under de tre timmar det tar att ta sig mellan oarna. Dock ar det en valdigt vacker tur i fjordar och intill branta klippor/bergsvaggar. Vi blev hamtade med en ny buss pa farjecentralen och bussade genom norra sydon till Marahau dar vi stanande fora tt besoka Abel Tasman National Park. Vi hade planerat att gora en tvadagars kajaktur har men det daliga/opalitliga vadret gjorde att vi andrade os och tog en heldag pa segelbat istallet. Regnet hade ost ned i tva dagar men vi hade blivit lovade uppehall under var segeldag. Morgonen da vi seglade var fin men ju aldre dagen blev ju varre blev vadret och strax innan vi gick i hamn var sjon ganska hard igen.



Foljande morgon, starx fore vi packade oss pa bussen igen bojrade det regna. Regnet har varit en standig foljeslagare har. Ena dagen ar det stralande sol, nsta dag oser det ned igen. Inte latt att planera och tanka igenom vad man vill och inte vill gora for aktiviteter da. Kusten ar enligt lonely planet klassat som en av varldens 10 basta senic drives. Och det ar en valdigt ruggad vacker kust. 



 Pa var vag ned efter den vilda vastkusten sa har vi stannat i Barrytown, en liten by med ungefar 50 invanare, ett stalle som heter Makarora som har annu farre invanare och sa stannade vi sa klart i Franz Josef och klattrade pa glaciaren som ligger dar. Antligen hade vi tur med vadret och vi hade sol hela dagen pa glaciaren. Precis som vi kom tillbaka till bussarna som skulle ta oss fran glaciaren tillbaka till stan sa borjade det regna igen. Sa antligen lite tur! Hela glaciarhiken var underbar, mycket fin is, tyvarr inga grottor eller liknande men nagra stora vaggar med bla is och mycket fin utsikt fick vi.


Till sist har vi kommit fram till Queenstown dar vi ar just nu. JA, vi har haft lite mer sol, fast den dagen gick mest at till att vanta medans alal andra betleade for bungy hopp och olika andra avnetyr har. Igar var vi ute en liten svang till kl 02 och idag har vi inte gjort spec mycket mer an fikat och varit pa bio och tittat pa The Green Hornet. Vi hoppas pa battre vader i morgon for att gora lite aktiviteter medans vi ar har, pa sondag drar vi vidare soder ut!



Ja, naturen ar valdigt vacker har och som ni ser sa mar vi valdigt bra... nar solen skiner pa oss =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback