Ho Chi Minh City

Eller Saigonom man vill kalla staden nagot annat, det ar dar vi hallertill iallafall. I tva dagar till, idag och imorgon. Vi har varit har i sex dagar, vilket som ar pa tok for manga for en stad som egentligen inte har sa mycket att erbjuda. Men vad gor man nar alla vadertjanster visar svarta moln och 100% chans till nederbord kommande vecka i hela sodra Vietnam. Hellre inregnad i en stor stad an en liten stad tankte vi!

Vad harvi gjort md var tid har da? vi har besokt de stora shopping stallena de har och de ar inte manga, vi har fikat en hel del. Lisa har jobbat med sitt antagningsprov och jag har jobbat med min framtid. Vi har besokt lite museum, Cu Chi tunnlarna utanfor staden och idag ska vi till Mekond deltat pa en dagstur, imorgon blir det bara att vanta pa att flyget ska ga kl 05:50 pa sondag morgon sa det blir en natt pa flygplatsen.

Cu Chi var ganska spannande, tyvarr hade var tur lite val brottom och verkligheten kandes inte sa gripande eller det fattades nagot for att det skulle bli perfekt. Det var intressant men just detta men hanger kvar. Vi fick provkrypa en tunnel och det var inte latt for en stor manniska som mig, lite latt klaustrofobisk kansla. De viade en dokumentar/propaganda film som avslutnin pa besoket med en intressant anti amerikansk vinkling som jag aldrig sett forut.

Bland de museum vi har besokt sa ar Reunification palace och War remerants Museum var de intressantaste. Reunification palace hade en lang intressant historia bakom sig fran franska kolonaltiden framt ill 1975 da vietnamkriget tog slut. War Remerants Museum ar en tva vaningsbyggnad om vietnamkriget, det ar en brutal utstallning fran vietnamns synvikel pa vad som hande under kriget. Det ar valdigt mycket fakta och blider, samt lite om hur mycket skit amerikanarna bombade/anvande/gjorde/hade for sig under kriget. valdigt intressant men jag som inte ar sa intresserad saknade lite av en tidslinje for nar och hur och var allt hande. Pa det stora hela anda valdig vart 5 sek i entre.

Ja, det ar vad vi gjort med sista veckan av vara liv.
hoppas du njuter av var sverge dar hemma och att pasken har gett dig lite valbehovlig ledighet.

Over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback